x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militanţi ateişti marcanţi susţin arestarea Papei Benedict al XVI-lea

Militanţi ateişti marcanţi susţin arestarea Papei Benedict al XVI-lea

13 Apr 2010   •   00:00
Militanţi ateişti marcanţi susţin arestarea Papei Benedict al XVI-lea
Sursa foto: -/OSSERVATORE ROMANO

Omul de ştiinţă şi autorul Richard Dawkins şi Christopher Hitchens, scriitor şi jurnalist britanico-american, sprijină eforturile de evaluare a posibilităţii ca Papa Benedict al XVI-lea să fie arestat şi inculpat în momentul sosirii sale în Marea Britanie, în luna septembrie.



Hitchens a angajat o firmă de avocaţi din Londra, care să analizeze posibilitatea de urmărire în justiţie a lui Benedict al XVI-lea, pentru crime împotriva umanităţii, în urma scandalurilor de abuzuri sexuale care au zguduit recent Biserica Catolică în numeroase ţări. Richard Dawkins nu contribuie financiar la acest demers, dar afirmă că îl susţine "din toată inima".

"Este vorba în mod clar de o crimă împotriva umanităţii să fii complice la ascunderea unei crime împotriva umanităţii, iar acest lucru ar fi susceptibil să fie audiat în faţa Curţii Penale Internaţionale de la Haga", a declarat avocatul Mark Stephens, pentru Deutsche Welle, citat de Agerpres.

"Alternativa este ca, dacă şi când papa intră în ţară, la toamnă, persoane care au suferit abuzuri să poată intenta procese penale în tribunale din Marea Britanie", a explicat avocatul. Potrivit acestuia, Papa nu este un şef de stat, pentru că Vaticanul nu este membru al Naţiunilor Unite, prin urmare Benedict al XVI-lea nu ar trebui să dispună de imunitate penală pe teritoriul britanic.

Benedict al XVI-lea se va afla în Marea Britanie între 16 şi 19 septembrie, în prima vizită papală în această ţară după 1982.

×
Subiecte în articol: externe