x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul moldovean de Interne susţine că Johnatan Jerusalym Netanyahu are şi cetăţenie americană

Ministerul moldovean de Interne susţine că Johnatan Jerusalym Netanyahu are şi cetăţenie americană

15 Apr 2009   •   00:00

Johnatan Jerusalym Netanyahu, arestat la 10 aprilie, pentru implicare în protestele de la Chişinău, are atât cetăţenie română, cât şi americană, potrivit listelor actualizate ale Ministerului moldovean de Interne.



Procuratura moldoveană anunţase vineri că bărbatul este cetăţean român. Iniţial, comunicatul menţiona că numele lui este Jordan N., dar ulterior acesta a fost modificat cu numele complet: Netanyahu Johnattan Jerusalayem, în vârstă de 57 de ani.

Numele acestuia uşor modificat faţă de comunicatul Procuraturii (Johnatan Jerusalym Netanyahu) a apărut apoi pe listele Ministerului moldovean de Interne, unde îi era precizată doar data naşterii, 25 mai 1952, fără a i se preciza şi domiciliul.

În prezent, bărbatul figurează pe lista actualizată a persoanelor arestate preventiv în legătură cu protestele de la Chişinău din 6-8 aprilie ca având atât cetăţenie română, cât şi americană. Aceasta include 108 persoane, faţă de 86 anterior. Un bărbat, suspectat în aceeaşi anchetă, a fost reţinut luni.

Printre persoanele aflate în arest preventiv se numără patru minori şi 23 de studenţi.

Alte 63 de persoane, între care doi elevi şi patru studenţi, au fost sancţionate cu patru până la 30 de zile de arest administrativ. Sancţiunile cele mai frecvente sunt însă de zece şi, respectiv, 15 zile de arest administrativ.

Sâmbătă, Ministerul de Interne anunţa reţinerea a 166 de persoane în cazul unei anchete penale pentru acte de vandalism şi devastare a clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei, dintre care 86 au fost arestate. Alte 88 de persoane se aflau în arest la domiciliu, iar 33 erau obligate să nu părăsească localitatea, potrivit comunicatului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe