x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul Energiei israelian: Electricitate și apă în schimbul ostatecilor

Ministrul Energiei israelian: Electricitate și apă în schimbul ostatecilor

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2023   •   18:55
Ministrul Energiei israelian: Electricitate și apă în schimbul ostatecilor

Ministrul israelian al Energiei, Israel Katz, a transmis, joi, că nu vor ridica asediul asupra Gaza dacă Hamas nu va elibera ostaticii, potrivit Reuters.

Situația în care se află în aceste momente Fâșia Gaza, unde locuiesc peste 2,3 milioane de oameni, a venit o dată cu decizia autorităților israeliene de a asedia zona palestiniană și de a nu permite să fie alimentată cu apă, mâncare, energie electrică, combustibil sau orice fel de alt sprijin. Acesta a fost răspunsul Israelului după ce gruparea teroristă Hamas a început, sâmbătă dimineață, un atac aspra Israelului și au fost multe morți în rândul civililor, iar mulți cetățeni au fost luați drept ostateci de către teroriști.

Ministrul Energiei israelian, Israel Katz, a declarat că nu vor exista excepții în asediul Fâșiei Gaza fără eliberarea ostaticilor israelieni.

„Ajutor umanitar pentru Gaza? Nicio comutare electrică nu va fi ridicată, niciub hidrant de apă nu va fi deschis și nicio cisternă de carburant nu va intra până când ostaticii israelieni nu vor fi întorși acasă. Umanitar pentru umanitar. Și nimeni nu ar trebui să ne predice despre moralitate”, a scris Katz pe X (Twitter).

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a transmis, joi, că situația asediului afectează civilii, iar spitalele riscă să devină morgi fără aprovizionarea cu electricitate, controlată de Israel.

„Fără electricitate, spitalele riscă să devină morgi”, a declarat directorul regional al CICR, Fabrizio Carboni.

„Suferința oamenilor cauzată de această escaladare este de neconceput și îndemn părțile implicate să reducă suferința civililor”, a mai spus liderul CICR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fasia gaza Israel Katz ostateci