x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul israelian al Apărării îl critică public pe premierul Netanyahu 

Ministrul israelian al Apărării îl critică public pe premierul Netanyahu 

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   15:15
Ministrul israelian al Apărării îl critică public pe premierul Netanyahu 
Sursa foto: Hepta

Ministrul israellian al Apărării, Yoav Gallant, a criticat public planul premierului Benjamin Netanyahu privind situația din Gaza după război. Experții anunță că a fost cea mai importantă luare de poziție împotriva premierului de la începutul conflictului din Gaza.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a fost criticat public cu privire la planurile postbelice pentru Fâșia Gaza chiar de unul dintre membrii importanți ai Guvenrului. Prin intermediul unei declarații televizate, Gallant a spus miercuri care este viziunea sa.

„Trebuie să demontăm capacitățile de guvernare ale Hamas în Gaza. Cheia acestui obiectiv este acțiunea militară și stabilirea unei alternative de guvernare în Gaza. În absența unor alternative, rămân doar două opțiuni negative: stăpânirea Hamas în Gaza sau stăpânirea militară israeliană în Gaza", a spus Gallant, potrivit Reuters.

Gallant se opune unei conduceri militare în Gaza după război și i-a cerut premierului să renunțe la planurile sale.

Coaliția de guvernământ a lui Netanyahu include parteneri ultra-naționaliști care doresc desființarea Autorității Palestiniene și noi așezări evreiești în Fâșia Gaza.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel Beniamin Netanyahu