x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mir, eroul unui documentar-maraton despre războiul din Afganistan (VIDEO)

Mir, eroul unui documentar-maraton despre războiul din Afganistan (VIDEO)

08 Oct 2011   •   11:16

Regizorul Phil Grabsky a realizat un film documentar emotionant despre Mir, un baiat din Afganistan care a crescut in mijlocul conflictului din tara sa.

The Boy Mir (Baiatul Mir) a fost filmat pe parcursul a zece ani, de la inceputul ofensivei americane impotriva regimului talibanilor si a retelei al-Qaida, conform CNN.

In primii ani, Mir era un baiat care se juca alaturi de prietenii lui si locuia impreuna cu familia intr-o pestera. Mir vroia sa invete si sa devina profesor, insa din cauza saraciei a fost nevoit sa renunte la scoala si sa munceasca intr-o mina de carbuni pentru a-si ajuta familia.

Regizorul filmului spune ca documentarul vorbeste despre saracie si imposibilitatea educatiei. Oamenii nu vorbesc despre talibani si exista un singur moment in film in care cineva se roaga.

Desi la inceput interventia straina in Afganistan a fost binevenita, documentarul arata ca in prezent oamenii nu mai cred in ea.

Phil Grabsky spune ca, in ciuda problemelor, Mir nu a renuntat la dorinta lui de a deveni profesor si i-a vorbit chiar despre visul a de ajunge prim-ministru.

×