x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MISTERUL mumiei descoperite de un băieţel de 10 ani, în Germania, aproape DESCIFRAT. Ce au aflat experţii

MISTERUL mumiei descoperite de un băieţel de 10 ani, în Germania, aproape DESCIFRAT. Ce au aflat experţii

05 Sep 2013   •   08:37
MISTERUL mumiei descoperite de un băieţel de 10 ani, în Germania, aproape DESCIFRAT. Ce au aflat experţii

Poliţia germană, procurorii şi experţii în criminalistică s-au confruntat cu un adevărat mister, după ce un băieţel de 10 a descoperit o mumie într-un sarcofag, în podul casei bunicilor, din oraşul german Diepholz.

Tomografia a arătat că în interiorul bandajelor se află, într-adevăr, un craniu uman, cu o săgeată înfiptă în ochiul stâng, scrie ziarul local Kreiszeitung.

Click AICI pentru mai multe fotografii cu mumia

Foarte interesant este faptul că bandajele datează din secolul al XX-lea şi sunt tesute la un aparat, potrivit declaraţiilor unui dentist care a asistat la realizarea investigaţiilor.

Tatăl băiatului, Lutz-Wolfgang Kettler, a declarat că tatăl lui, care a murit în urmă cu 12 ani, a călătorit în Africa în anii '50 şi că este posibil ca mumia să fo fost adusă de acolo ca suvenir.

Patologul Andreas Nerlich, de la spitalul Bogenhausen din Munchen, spune că oasele şi craniul sunt adevărate, dar mumia este o "făcătură", alcătuita din mai multe resturi de corpuri umane.

"Trebuie să mai aflăm cât de vechi sunt oasele", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Frank Bavendiek. El a precizat că, dacă în urma analizelor se dovedeşte că oasele sunt mai vechi de câteva sute de ani, atunci investigaţia se va opri. În schimb, dacă rămăşiţele sunt recente, ar putea fi vorba de o crimă.

×