x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste în Rusia! Zeci de participanți reținuți de polițiștii din Moscova

Proteste în Rusia! Zeci de participanți reținuți de polițiștii din Moscova

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   18:35
Proteste în Rusia! Zeci de participanți reținuți de polițiștii din Moscova

Zeci de oameni au fost reținuți sâmbătă la Moscova. Ei participau la un miting al soțiilor militarilor ruși, susține o asociație pentru drepturile omului, citată de Reuters.Printre cei reținuți sunt și jurnaliști.

Zeci de persoane au fost reținute de poliție în centrul orașului Moscova. Oamenii participau la un miting de protest față de mobilizarea bărbaților pentru războiul din Ucraina.

Cel puțin 27 de persoane au fost reținute în timp ce soțiile militarilor mobilizați se adunau la zidul Kremlinului pentru a depune flori la monumentul Mormântul Soldatului Necunoscut, a transmis OVD-Info.

Majoritatea celor reținuți sunt jurnaliști, iar ulterior unele persoane au fost eliberate. Rețineri au fost făcute și în alte părți ale capitalei Rusiei. Procuratura din Moscova a anunțat că mitingul de sâmbătă nu a avut autorizație, a precizat sursa menționată.

Protestul are loc în condițiile în care în Rusia crește nemulțumirea față de mobilizarea rușilor pentru a participa la război. Din ce în ce mai multe femei cer întoarcerea de pe front a soților, fiilor și fraților lor mobilizați în baza unui decret al președintelui Vladimir Putin în septembrie anul trecut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: miting retineri moscova