x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova – Marian Lupu: Nu înţeleg de ce Mircea Geoană nu a mai ajuns la Chişinău

Moldova – Marian Lupu: Nu înţeleg de ce Mircea Geoană nu a mai ajuns la Chişinău

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Iul 2008   •   00:00
Moldova – Marian Lupu: Nu înţeleg de ce Mircea Geoană nu a mai ajuns la Chişinău

10:45 • Programată în perioada 22-24 iunie, deplasarea unei delegaţii a Comisiei pentru politică externă a Senatului României la Chişinău, sub conducerea lui Mirecea Geoană, nu s-a mai produs. Marian Lupu, preşedintele Parlamentului moldovean se arată mirat de contramandarea unei vizite pe care o aştepta cu interes.

Programată în perioada 22-24 iunie, deplasarea unei delegaţii a Comisiei pentru politică externă a Senatului României la Chişinău, sub conducerea lui Mirecea Geoană, nu s-a mai produs. Marian Lupu, preşedintele Parlamentului moldovean se arată mirat de contramandarea unei vizite pe care o aştepta cu interes.

MOTIVE. Marian Lupu susţine că îşi menţine invitaţia făcută şi aşteaptă partea română la dialogul programat: "Invitaţia a venit din partea Parlamentului de la Chişinău şi în acest moment nu am încă nişte explicaţii foarte concrete şi clare ce s-a întîmplat pe durata absenţei mele, cînd aceste metamorfoze au avut loc. Eu în continuare sper că, pe dimensiunea parlamentară, prin intermediul vizitelor şi dezvoltării dialogului interparlamentar, este posibilă o normalizare a relaţiilor, o normalizare a dialogului dintre Chişinău şi Bucureşti". Potrivit unor surse citat de ziarul „Timpul”, cauza ar fi refuzul preşedintelui moldovean de a-i primi pe senatorii români, deşi întrevederea figura în programul convenit de părţi. "A fost şi pentru noi o surpriză contramandarea vizitei. Motivele nu sînt suficient de clare, bănuiesc că pot fi de natură politică sau strict organizatorică, nu vreau să fac o judecată acestei decizii. Presupun că au apărut modificări în programul liderilor moldoveni cu care urma să ne întâlnim", a declarat Geoană pentru „Timpul de dimineaţă”. Mircea Geoană a spus că regretă această "ocazie ratată" pentru relansarea dialogului bilateral la nivel interparlamentar pentru că "ar fi fost un semnal bun de dezgheţ în relaţiile bilaterale, în general, care trec printr-o perioadă foarte gravă şi, probabil, cea mai proastă de la declararea independenţei Republicii Moldova”.

×
Subiecte în articol: externe