x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Patru deputaţi PNL au renunţat la mandat!

Moldova / Patru deputaţi PNL au renunţat la mandat!

25 Mai 2009   •   00:00

Patru deputaţi moldoveni aleşi în urma scrutinului din 5 aprilie au renunţat la mandat în favoarea altor funcţii deţinute. Decizia acestora a venit pe fondul incompatibilităţii cu cea de membru al parlamentului. Toţi cei patru deputaţi activează în administraţiile publice locale, trei dintre ei fiind din partea Partidului Liberal (PL) şi unul din partea Partidului Comuniştilor (PCRM).



Chirtoacă nu renuţă la Primăria Chişinău

Potrivit preşedintelui comisiei juridice din parlament, au renunţat la funcţia de deputat primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, viceprimarul Nistor Grozavu şi pretorul sectorului Buiucani al Chişinăului, Valeriu Nemerenco, toţi trei din partea PL. De asemenea, a renunţat la mandat şi deputatul comunist, Mihai Rusu, preşedinte al raionului Floreşti. Aceştia vor fi înlocuiţi cu următoarele persoane de pe listele partidelor respective.

Parlamentul urmează să decidă în privinţa deputaţilor comunişti care fac parte din actualul guvern. Legea cu privire la statutul de deputat le permite funcţionarilor din administraţia centrală să deţină prin cumul şi mandatul de deputat, pe o durată nu mai mare de şase luni, cu acordul Parlamentului.

×
Subiecte în articol: externe