x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Trenul Chişinău - Bucureşti nu mai circulă zilnic

Moldova / Trenul Chişinău - Bucureşti nu mai circulă zilnic

29 Apr 2009   •   00:00
Moldova / Trenul Chişinău - Bucureşti nu mai circulă zilnic

Trenul Chişinău - Bucureşti, care anterior se numea trenul „Prietenia”, după 7 aprilie şi-a schimbat denumirea în trenul „Moldova”, inscripţie care apare pe fiecare dintre vagoanele acestuia. Totodată, inscripţia Chişinău- Bucureşti de pe vagoane este scrisă în limba rusă, în grafie chirilică, informează Jurnal de Chişinău.



Ludmila Guri, directorul Gării Feroviare Chişinău, a refuzat să comenteze schimbările intervenite, declarând că nu cunoaşte nimic despre "modificările în inscripţiile de pe acest tren". Potrivit lui Oleg Chiriuşenco, şeful Serviciului de călători a Gării Feroviare, este vorba de o eroare intervenită la schimbarea vagoanelor, trenul urmând să capete aspectul de dinainte după 31 mai: „E vorba de o eroare. Vagoanele din componenţa acestui tren au fost schimbate cu cele de la trenul Chişinău-Moscova, pe care scria „Moldova”. După 31 mai, va circula acelaşi tren care a fost şi până acum, cu denumirea „Prietenia”, Angajaţilor gării le-a scăpat o eroare faţă de limba în care sunt inscripţionate vagoanele,  care va fi reparată în scurt timp".

Căile Ferate ale Moldovei au modificat orarul trenului Chişinău- Bucureşti. Acesta circulă doar în zile pare, singurii pasageri fiind cetăţeni ai Republicii Moldova sau cu dublă cetăţenie, mai arată sursa citată.

×
Subiecte în articol: externe