x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Voronin o ţine langa : România este vinovată pentru că s-a ajuns la alegeri anticipate!

Moldova / Voronin o ţine langa : România este vinovată pentru că s-a ajuns la alegeri anticipate!

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Iun 2009   •   00:00

Pe zi ce trece Vladimir Voronin demonstrează că are o problemă. Una care se poate transforma în caz medical. România îi accentuează la fiecare pas existenţa paranoică, vecinii de la vest de Prut fiind de vină pentru orice se întâmplă în ţara pe care încă o patronează! De această dată România este vinovată pentru eşecul negocierilor cu opoziţia în ceea ce priveşte numirea unui nou preşedinte.



"În spatele acţiunilor opoziţiei  se află forţe oculte, care pledează împotriva statalităţii moldoveneşti", spune Voronin după eşecul reputat de comunişti miercuri şi care a dus spre alegeri anticipate în această republică, relateaza ITAR-TASS. În limba rusă, una care tinde să devină oficială peste Prut, Voronin a ţinut un discurs pentru presă la finele votului de ieri: "Noi ne-am pronunţat împotriva alegerilor anticipate şi am făcut tot posibilul ca să le evităm. Dar opoziţia voia să obţină aceasta şi nu chiar din dorinţă proprie. Deputaţii opoziţiei au fost împinşi la acest gest de forţe care se află în spatele lor, care i-au finanţat la precedentele alegeri, care au iniţiat tentativa de lovitură de stat în Republica Moldova. Şi ei vor încerca să obţină mai multe voturi în cadrul alegerilor anticipate. Toate sunt verigi ale unui singur lanţ". Voronin este convins că România se află în spatele a tot ceea ce întâmplă "negativ" în Moldova şi continuă să susţină că totul pleacă de la "tentativa de lovitură de stat din 7 aprilie, orchestrată de către România şi care este anchetată în prezent inclusiv de către reprezentanţi ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi ai Comisiei Europene".

Petru Movilă: Democraţia s-a făcut auzită în Republica Moldova

Deputatul român PD-L Petru Movilă a avut o intervenţie în presă imediat după ce Vladimir Voronin a anunţat că în Moldova se vor organiza alegeri anticipate.  "Acum cine mai este vinovat de situaţia din ţara dumneavoastră, domnule Voronin? Poate că parlamentarii români, care au arestat parlamentarii moldoveni din opoziţie sau poate instituţiile româneşti care s-au pretat la atacuri electronice împotriva uşilor de la intrarea în Parlament. Ori poate occidentalii care i-au ademenit pe opozanţii comunismului cu excursii în străinătate numai să nu apară în sala Parlamentului la votarea preşedintelui? Cine se face vinovat, domnule Voronin? Singurul responsabil de această situaţie sunteţi dumneavoastră şi partidul pe care îl reprezentaţi", îl ironizează Movilă pe Voronin.



"Există o şansă mare pentru R.Moldova. O şansă reprezentată de alegerile anticipate. O şansă ca ţara vecină să-şi traseze clar drumul spre democraţie, spre Vest" - Petru Movilă, deputat PD-L





×
Subiecte în articol: externe voronin anticipate