x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci morți și peste 40 răniți după ce un vehicul a lovit mulțimea la o paradă în Wisconsin

Cinci morți și peste 40 răniți după ce un vehicul a lovit mulțimea la o paradă în Wisconsin

22 Noi 2021   •   09:00
Cinci morți și peste 40 răniți după ce un vehicul a lovit mulțimea la o paradă în Wisconsin
Sursa foto: Sursa: Hepta

Un SUV care mergea cu viteză a trecut printr-o paradă de Crăciun în Waukesha, Wisconsin, ucigând cinci persoane și rănind peste 40, inclusiv un grup de tineri dansatori, relatează Reuters.

Numărul deceselor și al răniților a fost comunicat de Waukesha Police Department pe pagina de Facebook.

Șeful poliției din Waukesha, Dan Thompson, a declarat că o persoană suspectă a fost reținută, iar vehiculul suspect a fost recuperat după incidentul din orașul situat la aproximativ 32 km vest de Milwaukee.

Nu se știe dacă incidentul are legătură cu terorismul, a adăugat Thompson.

O înregistrare video postată pe internet a arătat un vehicul utilitar sport de culoare roșie care a trecut prin paradă, părând să calce peste mai mult de o duzină de persoane, înainte ca mulțimea să fugă pe trotuare.

Într-o altă înregistrare video, poliția pare să deschidă focul asupra vehiculului în timp ce acesta se izbește de barierele de pe stradă.

Thompson a declarat că un ofițer a tras focuri de armă asupra vehiculului și că niciun trecător nu a fost rănit. Rapoartele anterioare potrivit cărora s-ar fi tras focuri de armă din vehicul sunt incorecte, a adăugat el.

O femeie a declarat pentru postul de televiziune Fox6 din Milwaukee că SUV-ul a lovit o echipă de dans formată din fete cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Filiala locală a CBS a prezentat ulterior pe Twitter o fotografie cu ceea ce părea a fi SUV-ul roșu implicat, cu capota zdrobită și aripa din față atârnând, parcat pe o alee.

Un alt martor a estimat că SUV-ul avea o viteză de aproximativ 64 km/h (40 de mile pe oră) când a lovit mulțimea care defila pe stradă, a precizat postul de televiziune.

Fotografii și videoclipuri din Waukesha care circulă pe Twitter arătau mașini de poliție și ambulanțe care se înghesuiau pe o stradă împodobită cu luminițe de Crăciun în urma incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 16:39 (2239 GMT).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: morți sua