x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiscul ucrainean e cu ochii pe Moşi Crăciuni. Cei care fac bani jucându-l pe "Moşul", somaţi să-şi plătească taxele

Fiscul ucrainean e cu ochii pe Moşi Crăciuni. Cei care fac bani jucându-l pe "Moşul", somaţi să-şi plătească taxele

26 Dec 2012   •   19:50
Fiscul ucrainean e cu ochii pe Moşi Crăciuni. Cei care fac bani jucându-l pe "Moşul", somaţi să-şi plătească taxele
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Fiscul ucrainean i-a somat pe actorii care fac pe Moş Crăciun, zilele aceastea, să-şi plătească taxele pe venit, o măsură menită să mai aducă bani la bugetul ţării înglodate în datorii.

În Ucraina, în preajma sărbătorilor, actorii sau cetăţenii care vor să facă un ban, interpretează rolurile lui Did Moroz (varianta ucraineană a lui Moş Crăciun) sau a Snihuronkei (crăiasa zăpezilor) în mall-uri sau în diferite spectacole.

Urmărind anunţurile de pe internet în care Did Moroz îşi oferea serviciile, fiscul ucrainean a descoperit că o astfel de slujbă poate aduce în conturile interpreţilor între 250 şi 3.500 de grivne pe zi (între 20 şi 330 de euro), în funcţie de complexitatea interpretării.

"Aceşti cetăţeni trebuie să îşi declare veniturile şi să plătească taxe", se arată într-o declaraţie oficială a fiscului.

Legea ucraineană nu permite controalele fiscale inopinate la afacerile mici sau asupra persoanelor fizice autorizate, însă fiscul a încurajat cetăţenii de rând să reclame Moş Crăciunii care nu plătesc taxe. 

Ucraina are de plătit o tranşă de 7 miliarde de euro ca datorie externă în 2013, motiv pentru care orice bani care intră la buget sunt bine veniţi.

×