x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova: "Totul este liniştit la Phenian, nu este prevăzută nicio evacuare"

Moscova: "Totul este liniştit la Phenian, nu este prevăzută nicio evacuare"

08 Apr 2013   •   11:37
Moscova: "Totul este liniştit la Phenian, nu este prevăzută nicio evacuare"

Moscova nu ia în calcul, pentru moment, o evacuare a diplomaţilor săi din Phenian. Rusia nu prevede, pentru moment, să îşi evacueze diplomaţii din Coreea de Nord, în pofida unui avertisment din partea autorităţilor nord-coreene care au sugerat ambasadelor străine să ia în calcul această posibilitate, a anunţat luni ambasada rusă din Phenian. "Ambasada Federaţiei Ruse funcţionează ca de obicei", a declarat telefonic pentru AFP un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice ruse din Phenian, Denis Samsonov, precizând că "deocamdată" nu este prevăzută nicio evacuare.

"Totul este liniştit la Phenian", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord, care a instalat o a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta de est şi ameninţă cu efectuarea unor lovituri militare, inclusiv nucleare, asupra unor obiective americane, a avertizat vineri că nu mai poate să garanteze securitatea misiunilor diplomatice din capitala nord-coreeană începând de la 10 aprilie, sugerând evacuarea acestora.

Rusia anunţa atunci că a "luat notă de această propunere", subliniind că vrea să "clarifice" situaţia înainte de a lua o hotărâre.

Cele mai numeroase dintre guvernele străine vizate au sugerat că nu intenţionează să îşi retragă personalul imediat, inclusiv cele şapte state UE prezente în Coreea de Nord, şi anume Germania, Marea Britanie, Suedia, Polonia, România, Cehia şi Bulgaria.

×
Subiecte în articol: Moscova Phenian coreea de nord