x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mowgli are o soră în Rusia

Mowgli are o soră în Rusia

de Sînziana Stancu    |    28 Mai 2009   •   00:00

O fetiţă de 5 ani din Rusia nu ştie să pronunţe nici un cuvânt, ea comunicând doar cu câinii şi cu pisicile.

Fetiţa a fost găsită de Serviciile pentru Protecţia Copilului într-o locuinţă dărăpănată din Cita, o localitate din Siberia Orientală, scrie Le Post. Copilul locuia acolo împreună cu părinţii şi bunicii săi, însă nimeni nu s-a ocupat de ea în toţi aceşti ani, iar fetiţa nu a învăţat să rostească nici măcar un cuvânt. Comunică doar prin sunete pe care le imită după modelul celor pe care le fac animalele domestice în compania cărora îşi petrece tot timpul. În afară de faptul că nu vorbeşte cu ea, familia nici nu a scos-o vreodată din casă, izolând-o de restul lumii.

ASOCIALI
Vecinii familiei al cărei nume nu a fost făcut cunoscut au povestit că membrii acesteia sunt foarte ciudaţi şi "asociali" sau, mai degrabă, "sociopaţi", potrivit unui termen modern folosit de psihologii şi sociologii moderni. Ies din casă numai noaptea, pentru a nu se întâlni cu cineva. Când autorităţile de la Protecţia Copilului au pătruns în locuinţa unde se afla fetiţa, copilul s-a repezit la ele întocmai cum face un câine care îşi apără teritoriul şi stăpânii.

Fetiţa a fost internată într-un centru medical, unde este îngrijită şi primeşte inclusiv asistenţă psihiatrică. Medicii au spus că înţelege limba rusă, dar că nu poate pronunţa nici un cuvânt şi că imită manifestările câinilor. De pildă, când i se dă de mâncare şi i se aduc tacâmuri să mănânce cu ele, ea le dă la o parte şi lipăie mâncarea din farfurie. Când cei care o îngrijesc intră sau ies de la ea din cameră, fetiţa se repede la uşă şi sare pe clanţă, lătrând ca un câine.

Povestea fetiţei ar fi semănat cu cea a personajului Mowgli din celebrele desene animate "Cartea Junglei". Dar, din păcate, povestea ei nu este una fericită.

În luna martie, preşedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat să se acţioneze de urgenţă pentru a se pune capăt violenţelor asupra copiilor. Potrivit statisticilor, aproximativ 760.000 de copii din Rusia trăiesc în "condiţii sociale periculoase".

×
Subiecte în articol: externe