x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O mumie veche de 800 de ani a fost transportată într-o geantă și ținută într-o cutie lângă televizor

O mumie veche de 800 de ani a fost transportată într-o geantă și ținută într-o cutie lângă televizor

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2023   •   21:30
O mumie veche de 800 de ani a fost transportată într-o geantă și ținută într-o cutie lângă televizor

O mumie veche de 800 de ani a fost transportată de un peruan într-o geantă frigorifică. Bărbatul i-a dat un nume mumiei și a ținut-o o perioadă într-o cutie aflată lângă un televizor, potrivit BBC

Polițiștii din Peru au făcut o descoperire surprizătoare atunci când au percheziționat un curier care le-a atras atenția deoarece era în stare de ebrietate la un sit arheologic antic din Puno. În geanta frigorifică pe care o transporta bărbatul se afla o mumie.

El le-a spus polițiștilor că își împărțea camera cu mumia pe care o considera „o prietenă spirituală". Bărbatul a mai explicat că a pus rămășițele în geantă pentru a le arăta prietenilor săi. Polițiștii au mai aflat că mumia poreclită „Juanita" era ținută într-o cutie din camera bărbatului lângă un televizor.

Experții au stabilit că trupul are o vechime cuprinsă între 600 și 800 de ani și că este al unui bărbat adult și nu al unei femei, așa cum a crezut bărbatul oprit de polițiști. Se estimează că bărbatul mumificat ar fi avut peste 45 de ani și o înălțime de 1,51 metri.

Poliția a confiscat mumia transportată în geanta frigorifică și a predat-o ministerului peruan al culturii. Bărbatul care o transporta și cei doi prieteni ai săi, care au vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, au fost reținuți și sunt cercetați pentru infracțiuni împotriva patrimoniului cultural din Peru.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mumie geanta televizor