x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO: Suplimentarea capacităţilor nucleare ale Rusiei poate avea consecinţe periculoase

NATO: Suplimentarea capacităţilor nucleare ale Rusiei poate avea consecinţe periculoase

16 Iun 2015   •   22:49
NATO: Suplimentarea capacităţilor nucleare ale Rusiei poate avea consecinţe periculoase

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, avertizează că decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de suplimentare a capacităţilor nucleare este un gest "provocator", care poate avea consecinţe "destabilizatoare" şi "periculoase".

Citește și Putin: Rusia ar putea fi obligată să-şi îndrepte forţele armate spre orice agresor

"Aceste provocări nucleare ale Rusiei sunt nejustificate şi pot avea consecinţe destabilizatoare şi periculoase", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Antena 3, care citează Reuters.

"Abordăm această atitudine provocatoare, acesta este unul dintre motivele pentru care creştem capacitatea de reacţie şi pregătirea forţelor noastre", a adăugat Stoltenberg.

"Vom reacţiona pentru a ne asigura că NATO va deveni o Alianţă care să furnizeze modalităţi de disuasiune şi apărare a tuturor statelor membre în faţa oricăror ameninţări", a subliniat Stoltenberg.

Liderul rus Vladimir Putin a anunţat astăzi că forţele nucleare ruse vor primi în acest an peste 40 de rachete balistice intercontinentale capabile să străpungă orice sistem de apărare antirachetă.

"Forţele nucleare vor fi suplimentate în acest an cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi care vor putea străpunge orice sistem de apărare antirachetă, chiar şi pe cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic", a declarat preşedintele rus în cadrul ceremoniei de deschidere a forumului internaţional de tehnică militară, relatează Tass.

×