x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nepalul nu mai are nevoie de noi echipe de salvare

Nepalul nu mai are nevoie de noi echipe de salvare

29 Apr 2015   •   14:18
Nepalul nu mai are nevoie de noi echipe de salvare
Sursa foto: Sgt Neil Bryden RAF/Sgt Neil Bryden RAF

Nepalul nu mai vrea echipe de salvare străine pentru că sunt în număr deja suficient, a declarat miercuri responsabil al ONU..

 
Coordonatorul ONU pentru Nepal, Jamie McGoldrick, a indicat că guvernul consideră că sunt suficient de mulți experți străini la Kathmandu și în împrejurimi, regiune devastată de seismul cu magnitudinea de 7,8 produs sâmbătă. 
 
'Ei apreciază că au suficiente mijloace pentru a face față nevoilor imediate de căutare și salvare (...) Cele care sunt deja în drum pot veni, dar li se cere celorlalte să nu mai vină', a explicat el. 
 
Aeroportul din Kathmandu, dotat cu o singură pistă, abia mai face față numărului mare de zboruri ce transportă ajutoare și experți din străinătate. 
 
Un avion cu ajutoare umanitare de urgență trimis lui de Franța se afla încă blocat miercuri dimineața la Abu Dhabi, în lipsa unei permisiuni de aterizare la Kathmandu. 
 
Potrivit coordonatorului ONU, majoritatea echipelor străine de salvare se află în continuare în capitala nepaleză. 'Există un interval de șapte până la nouă zile, maximum, pentru a salva persoane. Suntem în a patra zi', a adăugat el, apreciind că după aceea operațiunile vor trece în altă etapă. 

×