x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nepoata lui Voronin a sucit minţile americanilor

Nepoata lui Voronin a sucit minţile americanilor

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Iul 2009   •   00:00
Nepoata lui Voronin a sucit minţile americanilor
Sursa foto: jurnal.md/

Într-un top al copiilor de miliardari din Comunitatea Statelor Independente, realizat de revista americană Novoe russkoe slovo (sic!), Ecaterina Voronin (nepoata preşedintelui Vladimir Voronin) s-a clasat pe locul doi. "Este brunetă, înaltă şi slabă, moştenitoare a unui fabulos imperiu", o caracterizează respectiva revistă. Pentru averea Ecaterinei se nasc, totuşi, nişte semne de întrebare: Dacă pierde bunicul puterea, cine preia afacerea lui Oleg?



Topul realizat de respectiva publicaţie mai cuprinde un fiu de "răzeş", anume pe Gabriel Stati. La 32 de ani el este principalul moştenitor al averii strânse de tatăl, Anatol. "Din generaţia tânără se evidenţiază Ecaterina Voronin, nepoata preşedintelui R.Moldova. Fiica lui Oleg Voronin, om de afaceri şi bancher, a absolvit Liceul "A. Puşkin" de la Chişinău şi a plecat la studii la Londra. Ecaterina însăşi a declarat, într-un interviu acordat unui post de televiziune local, că este posibil să nu se mai întoarcă în Moldova", scrie NRS. Jurnaliştii americani susţin că Oleg Voronin ar fi sărbătorit la începutul anului 2007 primul său miliard de dolari!

Conform jurnaliştilor de la New Russian Word , în ultimii trei ani în topul est-european al bogătaşilor au figurat şase ucraineni, cinci români, patru polonezi, doi cehi, un om de afaceri din Serbia, unul din Muntenegru şi unul din Bulgaria, pe când moldoveni, "la fel ca şi înainte, nu sunt". Realizatorii acestor topuri susţin că lipsa moldovenilor din topul est-european se datorează faptului "că informaţiile privind situaţia financiară din ţară nu au caracter public, decât prin aceea că din R.Moldova s-ar scoate importante sume de bani în paradisurile fiscale".

×
Subiecte în articol: externe voronin nepoata top model miliardari