x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York Times: Protestele din Republica Moldova, alimentate cu ajutorul reţelei Twitter

New York Times: Protestele din Republica Moldova, alimentate cu ajutorul reţelei Twitter

08 Apr 2009   •   00:00
New York Times: Protestele din Republica Moldova, alimentate cu ajutorul reţelei Twitter

O mulţime de peste 10.000 de tineri din Republica Moldova s-a format spontan ieri, pentru a protesta faţă de conducerea comunistă a ţării, mobilizându-se prin intermediul reţelelor sociale de pe Internet şi a mesajelor telefonice, comentează New York Times, citat de Mediafax.



Mişcarea tinerilor a reflectat o mare diferenţă de generaţii care s-a dezvoltat în Republica Moldova, protestatarii folosind mesaje telefonice şi reţele sociale precum Facebook şi Twitter pentru a se aduna. Marţi seara, sediul Guvernului a fost ocupat, iar numeroaşi protestatari au fost răniţi. Poliţia a preluat în cele din urmă controlul asupra sediului preşedinţiei şi al Parlamentului. Tinerii au utilizat Internetul pentru a se mobiliza politic; telefoanele mobile şi mesajele telefonice au ajutat de asemenea la organizarea protestelor din Ucraina, din 2004, şi din Belarus, în 2006.
"În aer se simţea schimbarea, dar acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat Matti Sidoroff, purtător de cuvânt al misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe