x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toţi nou-născuţii europeni vor fi cipaţi începând cu mai 2014!

Toţi nou-născuţii europeni vor fi cipaţi începând cu mai 2014!

22 Ian 2014   •   22:34
Toţi nou-născuţii europeni vor fi cipaţi începând cu mai 2014!

Internet, ultima frontieră... Facebook, exact ca-n vremurile în care oamenii aprindeau focuri pe dealuri ca să se încălzească şi vecinii de prin sate mai îndepărtate dădeau cu presupusul cu privire la mesajul secret ascuns în spatele acestei acţiuni deloc neobişnuite.

Dorinţa de trafic, şi implicit de bani, naşte monştri mediatici! Nu este prima ocazie în care unii dau cu bâta-n baltă şi proştii transmit mai departe informaţia, înspăimântându-se, lamentându-se, panicându-se, fără să se oprească măcar o secundă, să se întrebe şi să verifice informaţia din surse oficiale, demne de încredere.

Cam aşa stau lucrurile şi în cazul ştirii al cărei titlu l-aţi citit.  Relansată astăzi, după ce a mai bănănăit în lumea internetului pe la sfârşitul anului trecut, informaţia s-a răspândit mai ceva ca profeţiile Babei Vanga sau a lui Nostradamus, anunţând şi înfricoşând credulii cu privire la o directivă a Uniunii Europeane care stipulează că începând cu luna mai a anului curent nou-născuţilor  le vor fi implantate cipuri de identificare.

Iniţiatorii acestei pseudo-informaţii, un site obscur din Statele Unite, au supralicitat descriind tehnologia cu lux de amănunte, care se pot citi doar pentru amuzament.
Imaginaţia nebunilor care au lansat ştirea a fost debordantă: cipul va conţine un dispozitiv GPS extrem de performant care va face localizarea bebeluşului cu o marjă de eroare de circa 5 metri. Funcţionarea sa va fi asigurată de un acumulator care va trebui schimbat o dată la doi ani, doar în clinicile acreditate. Implantarea se va face în mod nedureros, subcutanat, într-o zonă liberă de terminaţii nervoase.

Sfat de urmat: aveţi grijă ce citiţi, ce înţelegeţi şi mai ales ezitaţi în a transmite mai departe o ştire despre a cărei veridicitate aveţi îndoieli!
Şi asta nu numai în cazul unei ştiri absurde, ci şi atunci când vine vorba de chilipiruri, de făcut bani uşor sau de produse minune de slăbit, de făcut muşchi sau creier, sau chiar care luptă împotriva bătăturilor!


×