x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numeroşi părinţi din Republica Moldova au anunţat presa că nu îşi găsesc copiii

Numeroşi părinţi din Republica Moldova au anunţat presa că nu îşi găsesc copiii

08 Apr 2009   •   00:00

Mai mulţi părinţi din Republica Moldova au anunţat presa că nu îşi găsesc copiii, în condiţiile în care peste 200 de tineri, reţinuţi în urma protestelor de marţi, ar fi fost scoşi din Chişinău şi transportaţi într-un loc necunoscut, relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.



Peste 200 de tineri moldoveni care au protestat marţi în centrul Chişinăului au fost reţinuţi de poliţie, fiind luaţi din spitale şi de pe străzi, apoi duşi într-un loc necunoscut.

Mai mulţi părinţi au anunţat presa că nu îşi găsesc copiii. Potrivit declaraţiilor părinţilor, Serviciul de urgenţă i-a anunţat că 200 de tineri cu traumatisme au fost duşi la sediul Poliţiei municipale, iar acolo li s-a spus că aceştia au fost scoşi din oraş. "Copiii au fost duşi din oraş, nu mai sunt în Chişinău", a anunţat Comisariatul, contactat telefonic de unul dintre părinţi, aflat în biroul unei redacţii din Chişinău.

Forţe de ordine suplimentare au fost aduse la Chişinău din raioanele ţării, pentru a menţine controlul asupra clădirilor guvernamentale şi asupra companiei de stat "Teleradio-Moldova". Potrivit Deutsche Welle, poliţia moldoveană opreşte cetăţeni pe stradă, îi percheziţionează şi le verifică actele.
Mediafax


×
Subiecte în articol: externe