x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O angajată Deutsche Telekom dă în judecată compania pentru “spionarea” vieţii private

O angajată Deutsche Telekom dă în judecată compania pentru “spionarea” vieţii private

26 Mai 2009   •   00:00

O angajată a unei filiale croate a grupului german Deutsche Telekom a anunţat că va da în judecată compania-mamă pentru că a spionat-o în 2004, după dezvăluirea recentă de către presa germană a unui raport care o privea pe aceasta.



"Sunt foarte furioasă. Voi da în judecată Deutsche Telekom şi îi voi obliga să plătească pentru toate acestea", a declarat această femeie, care a solicitat anonimatul, potrivit cotidianului croat Jutarnji List, citat de AFP.

Prezentată de către ziar drept "Maja", care ar fi numele sub care este identificată în raport, această angajată din cadrul Hrvatski Telekom (T-HT) a afirmat că s-a "recunoscut" mai întâi în articole de presă, înainte de a i se confirma existenţa unui dosar pe numele său de către "numeroase persoane din Germania".
Ea a spus că a solicitat conducerii Deutsche Telekom dosarul său şi a adăugat că intenţionează să dea în judecată grupul în Germania şi probabil şi în Croaţia.

Cotidianele germane Handelsblatt şi Der Tagesspiegel au afirmat miercuri că gigantul german de telecomunicaţii încredinţase unor agenţii de detectivi privaţi sarcina anchetării candidaţilor la anumite posturi importante în filialele sale din Balcani şi Europa de Est.
Ziarele au citat, printre altele, un raport din data de 22 aprilie 2004 despre directoarea filialei croate, candidată la un post important în cadrul companiei.

Candidata "are reputaţia unei partenere sexuale foarte experimentate şi inventive", care "preferă bărbaţii mai în vârstă" şi "este cunoscută în anturajul său ca o fiară sălbatică cu un apetit sexual ieşit din comun", precizează acest raport.
"Nu este plăcut să aflu că m-au spionat necunoscuţi, chiar dacă numeroase detalii ale raportului sunt false", a declarat ea, potrivit Jutarnji List.

×
Subiecte în articol: externe