x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fetiţă româncă nu are certificat de naştere pentru că s-a născut în elicopte

O fetiţă româncă nu are certificat de naştere pentru că s-a născut în elicopte

02 Aug 2010   •   00:00

O fetiţă româncă, născută într-un elicopter-ambulanţă, în Italia, nu are, deocamdată, certificat de naştere, din cauza procedurilor birocratice, potrivit postului italian TGCOM, citat de Mediafax. Copilul s-a născut la 21 iulie, în timp ce mama era transportată cu elicopterul către un spital din Alessandria (Piemonte).



La 10 zile de la naştere, familia nu a putut înregistra evenimentul, care, oficial, nu a avut loc. Se pare că bebeluşul nu poate primi certificat de naştere din cauza vidului legislativ din Italia. Legea italiană prevede soluţii pentru naşterile care au loc la bordul avioanelor sau elicopterelor comerciale. În aceste cazuri, la aterizarea pe aeroporturile civile, pilotul prezintă jurnalul de bord, iar autorităţile aeroportuare se ocupă de înregistrarea unei naşteri şi de eliberarea actelor necesare.

Însă elicopterul-ambulanţă nu a aterizat pe un aeroport, ci pe o bază, astfel că nimeni nu a putut înregistra naşterea.

Apariţia pe lume a Alessandrei a fost semnalată Primăriei din Alessandria, însă nu există toate datele necesare eliberării certificatului. Cazul a fost preluat de Serviciul de ambulanţă, care speră să găsească o soluţie. "Vom avea o discuţie cu pilotul elicopterului şi, pe baza jurnalului de bord, vom elabora un document pe care îl vom prezenta comandantului. Apoi, comandantul se va adresa autorităţilor civile", a afirmat doctorul Lombardi.

×
Subiecte în articol: externe