x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O navă daneză cu echipaj american a fost capturată de piraţii somalezi

O navă daneză cu echipaj american a fost capturată de piraţii somalezi

08 Apr 2009   •   00:00

Piraţii somalezi au capturat miercuri un cargou danez sub pavilion american, având la bord un echipaj format din 21 de americani, relatează Reuters, citând Programul de asistenţă pentru marinari.

Andrew Mwangura, coordonatorul secţiei kenyene a Programului de asistenţă pentru marinari, a afirmat că nava de 17.000 de tone a fost interceptată în Oceanul Indian, la peste 600 de kilometri de capitala somaleză Mogadiscio.

Informaţia a fost confirmată şi de un purtător de cuvânt Flotei a V-a americane, bazată în Bahrein. 'O navă daneză ce poartă pavilion american a fost atacată în această dimineaţă la 240 de mile nautice de oraşul somalez Eyl', a declarat pentru AFP locotenentul Nathan Schaeffer.

Andrew Mwangura a mai spus că se pare că toţi membri echipajului sunt teferi şi că vasul în cauză se numeşte Maersk Alabama.

Piraţii somalezi au capturat luni o navă britanică, după ce în weekend au luat cu asalt alte trei ambarcaţiuni.

În primele trei luni ale lui 2009 numai opt nave au fost capturate în aglomeratul golf Aden, care leagă Europa de Asia şi de estul Oceanului Indian prin canalul de Suez. Anul trecut, piraţii somalezi, foarte bine înarmaţi, au atacat zeci de vase, au ţinut ostatici sute de marinari timp de mai multe săptămâni şi s-au ales cu milioane de dolari din răscumpărări, notează Reuters, citată de Agerpres.

×
Subiecte în articol: externe