x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă poruncă, doar pentru cardinalii din Conclav: Să nu twittezi!

O nouă poruncă, doar pentru cardinalii din Conclav: Să nu twittezi!

de Istvan Deak    |    17 Feb 2013   •   15:43
O nouă poruncă, doar pentru cardinalii din Conclav: Să nu twittezi!
Vaticanul le interzice cardinalilor să posteze pe Twitter, pentru a nu concura fumul alb, la alegerea noului Papă

Nu se pune problema folosirii reţelei de socializare Twitter pentru a face concurenţă neloială tradiţionalului fum alb, care marchează alegerea unui nou Papă.

Pentru a evita orice scurgere de informaţii din timpul Conclavului, Vaticanul a luat deja o decizie în acest sens şi le-a interzis cardinalilor care vor participa la vot să utilizeze reţeaua socială, relatează Catholic News Service, citată de blogul Le Monde. O măsură valabilă mai ales pentru cei nouă cardinali – din totalul de 117 ai Conclavului – care sunt foarte activi pe Twitter. Ei vor avea interdicţie pentru întreaga perioadă de a se conecta la contul pe care îl au pe respectiva reţea.

Cardinalul Timothy M. Dolan (@CardinalDolan), care are circa 80.000 de followeri pe contul său de la Twitter, a anunţat foarte rapid decizia Papei de a demisiona, postând un mesaj în acest sens. Ca şi el, cardinalul Gianfranco Ravasi (@CardRavasi), a comentat foarte rapid anunţul lui Benedict al XVI-lea, în limba latină:"Sub tuum praesidium confugimus, sancta Dei Genetrix"  - Sub protecţia Ta venim să ne refugiem, Sfântă Maică a Domnului”).
Această decizie radicală este menită a evita, deci, orice scurgere de informaţii de sub tavanul Capelei Sixtine, unde se va reuni Conclavul. Cu condiţia ca Benedict al XVI-lea însuşi să nu fie cel care divulgă secretele succesiunii sale, pe contul său (@pontifex), la care sunt abonaţi 1.562.864 de utilizatori.

×
Subiecte în articol: twitter Vatican postari