x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O reţea de gestionare a apei din SUA, ţinta unui atac informatic lansat din Rusia

O reţea de gestionare a apei din SUA, ţinta unui atac informatic lansat din Rusia

de Mediafax    |    19 Noi 2011   •   06:08
O reţea de gestionare a apei din SUA, ţinta unui atac informatic lansat din Rusia

O infrastructura de gestionare a apei din statul Illinois (nordul Statelor Unite) a fost tinta unui atac cibernetic lansat de pe un calculator din Rusia, a anuntat un expert in domeniul securitatii informatice.

Hackerul sau hackerii au reusit sa se infiltreze in sistemul informatic dupa ce a furat parolele acestuia, a declarat expertul Joseph Weiss, directorul Applied Control Solutions, o firma de consultanta in domeniul securitatii informatice.

Cazul a fost dezvaluit saptamana aceasta de catre autoritatile din acest stat american, dar atacul informatic a avut loc in urma cu mai multe luni, a continuat Weiss.

"Nimeni nu si-a dat seama ca hackerii au reusit sa patrunda (in sistem), pana in momentul in care au inceput sa utilizeze o pompa" care a fost avariata, a explicat el. Hackerii "ar fi putut face tot ce doreau, pentru ca aveau acces la statia principala", a precizat expertul.

"Putem spune ca este vorba despre primul caz in care un act de piraterie de origine externa avariaza o infrastructura critica", a subliniat Joseph Weiss.

Potrivit unor informatii de presa, Departamentul pentru Securitate Interna a anuntat ca nu exista nicio dovada ca atacul informatic a reprezentat o amenintare la adresa populatiei, precizand ca este in curs o ancheta.

O alta retea de gestionare a apei, din Texas (sud), ar fi putut fi, de asemenea, victima hackerilor, a declarat David Marcus, un reprezentant al McAfee, o firma din domeniul securitatii informatice care comercializeaza programe antivirus.

×