x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz: Putin va fi probabil capabil să menţină o ofensivă pentru „mult timp”

Olaf Scholz: Putin va fi probabil capabil să menţină o ofensivă pentru „mult timp”

04 Iul 2022   •   09:00
Olaf Scholz: Putin va fi probabil capabil să menţină o ofensivă pentru „mult timp”
Sursa foto: Hepta

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin a pregătit războiul împotriva Ucrainei cu cel puţin un an înainte de a-l declanşa şi a prezis că Putin va fi probabil capabil să menţină o ofensivă prelungită pentru „mult timp”.

„Când nu va mai avea Rusia capacitatea de a continua această luptă? Când va rămâne Putin fără arme, fără fonduri? Sau acest lucru poate continua ani de zile?”, a fost întrebat Olaf Scholz în cadrul emisiunii „Face the Nation” de la CBS News.

Nimeni nu ştie cu adevărat, a răspuns Scholz, dar planificarea îndelungată a lui Putin sugerează că acesta este pregătit pentru un efort de război susţinut. Scholz a spus că, deşi Putin „nu va recunoaşte cu adevărat”, el este conștient că Rusia resimte impactul sancţiunilor occidentale.

Dar când a fost întrebat despre cele aproximativ 2 miliarde de dolari pe lună pe care Germania le-a cheltuit pentru gazul rusesc, cărbunele şi alte surse de energie - aproximativ aceeaşi sumă pe care Germania o trimite ca ajutor Ucrainei - Scholz a negat că îi oferă lui Putin o scăpare de la sancţiuni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: , Vladimir Putin