x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul Scholz a inaugurat primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei

Cancelarul Scholz a inaugurat primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2022   •   19:20
Cancelarul Scholz a inaugurat primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei
Sursa foto: hepta

Cancelarul german Olaf Scholz a inaugurat sâmbătă în oraşul Wilhelmshaven primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei, transmite dpa.

Terminalul flotant situat în largul coastei Mării Nordului din acest land este menit să contribuie la reducerea problemelor de aprovizionare cu gaz ale Germaniei determinate de lipsa livrărilor din Rusia. Alte patru urmează să fie construite până la finele anului viitor, la Brunsbüttel (Schleswig-Holstein), Stade (Saxonia inferioară), Lubmin (Mecklenburg - Pomerania de vest) şi încă unul la Wilhelmshaven, acestea putând asigura împreună importul a o treime din gazul natural necesar pentru aprovizionarea Germaniei, potrivit Ministerului Economiei.

Cancelarul Scholz a dat undă verde construirii terminalelor de la Wilhelmshaven şi Brunsbüttel pe 27 februarie, la trei zile după începutul invaziei ruse în Ucraina.

Ceremonia de inaugurare a avut loc pe nava Helgoland, care transportă de obicei turişti, şi la ea au luat parte circa 400 de invitaţi.

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz terminal plutitor gaz