x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz cere unitate europeană în privinţa sprijinului pentru Ucraina

Olaf Scholz cere unitate europeană în privinţa sprijinului pentru Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   21:30
Olaf Scholz cere unitate europeană în privinţa sprijinului pentru Ucraina
Sursa foto: Agerpres

Cancelarul german Olaf Scholz le-a cerut luni partenerilor săi europeni să trimită un "mesaj" de unitate preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la sprijinul pentru Ucraina, în contextul în care statele din UE discută despre continuarea ajutorului militar şi financiar şi a negocierilor pentru aderarea ţării la blocul comunitar, relatează AFP.

Sprijinul militar pentru Ucraina "necesită într-adevăr un efort comun", a declarat Scholz la o conferinţă de presă alături de premierul olandez Mark Rutte.

"Iar dacă transmitem acest mesaj din Europa (...), este şi un mesaj pentru preşedintele rus, care speră în mod evident ca dorinţa ţărilor noastre de a face ceea ce este necesar şi de a-şi exprima sprijinul să se estompeze", a adăugat el.

"Ar fi un mesaj important dacă i-am spune să nu conteze pe acest lucru", a afirmat el.

Cancelarul german insistă asupra unităţii europene, în contextul în care miniştrii de externe din UE se întâlnesc la Bruxelles pentru a decide dacă îşi vor continua sprijinul militar şi financiar pentru Ucraina şi dacă vor începe negocierile de aderare la UE cu această ţară aflată în război cu Rusia.

 

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz ucraina