x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz şi Vladimir Putin au discutat despre modalităţi de îmbunătăţire a situaţiei alimentare

Olaf Scholz şi Vladimir Putin au discutat despre modalităţi de îmbunătăţire a situaţiei alimentare

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2022   •   23:00
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au discutat despre modalităţi de îmbunătăţire a situaţiei alimentare
Sursa foto: hepta

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre modalităţi de îmbunătăţire a siguranţei alimentare internaţionale, cei doi lideri salutând prelungirea acordului privind exporturile de cereale din porturi ucrainene pe Marea Neagră.

"Cancelarul Germaniei şi preşedintele Rusiei au discutat şi despre situaţia alimentară globală, pe fondul problemelor generate în special de războiul de agresiune din Ucraina. Cancelarul şi preşedintele Putin au evidenţiat rolul important al acordului privind exporturile de cereale, semnat sub egida Naţiunilor Unite şi prelungit de curând", a anunţat Guvernul de la Berlin, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Conversaţia de aproximativ o oră pe care Olaf Scholz a avut-o vineri cu Vladimir Putin s-a axat pe "războiul rus de agresiune în Ucraina şi pe efectele acestuia". "Cancelarul a condamnat în special raidurile aeriene asupra infrastructurii civile din Ucraina şi a evidenţiat determinarea Germaniei de a susţine Ucraina pentru a avea dreptul de apărare de agresiunea rusă. Cancelarul Germaniei a insistat ca preşedintele Rusiei să găsească urgent o soluţie diplomatică, inclusiv în scopul retragerii trupelor ruse", conform Guvernului german.

Potrivit Kremlinului, citat de site-ul Tagesschau.de, Vladimir Putin i-a spus lui Olaf Scholz că bombardamentele ruse asupra infrastructurii din Ucraina sunt "necesare" şi a catalogat drept "distructivă" susţinerea militară oferă de Occident. "Trebuie subliniat că forţele ruse au evitat mult timp atacurile cu rachete de mare precizie asupra unor obiective din Ucraina, dar, în contextul atacurilor provocatoare ale Kievului, aceste acţiuni au devenit necesare şi inevitabile. De asemenea, preşedintele Putin a atras atenţia asupra politicii distructive a statelor occidentale, inclusiv a Germaniei, de a susţine cu armament regimul de la Kiev şi de a instrui militari ucraineni", a transmis Kremlinul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz Vladimir Putin