x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oleksii Reznikov dă asigurări că Ucraina nu va folosi rachetele cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia

Oleksii Reznikov dă asigurări că Ucraina nu va folosi rachetele cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   20:00
Oleksii Reznikov dă asigurări că Ucraina nu va folosi rachetele cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia
Sursa foto: Hepta

Rachetele cu rază lungă de acțiune, care vor fi livrate Ucrainei de către Statele Unite, nu vor ataca teritoriul Federației Ruse, acestea urmând a fi folosite pentru regiunile ocupate de forțele ruse, dă asigurări Oleksii Reznikov, ministrul Apărării de la Kiev, scrie AFP.

"Le spunem mereu partenerilor noştri că ne obligăm să nu utilizăm armele furnizate de aceștia împotriva teritoriului Rusiei, ci doar asupra unităţilor ruse din regiunile ocupate temporar în Ucraina", spune acesta, care a criticat reticența statelor occidentale de a trimite Kievului avioane de luptă, spunând că indecizia acestora va "costa mai multe vieţi".

SUA a promis trimiterea de rachete cu rază de acțiune de 150 de kilometri, aproape dublă față de cele livrate până acum.

NATO și SUA se tem ca forțele ucrainene să nu atace teritoriul Rusiei și să provoace astfel escaladarea conflictului. 

"Forțele ruse şi-au deplasat cartierele generale, posturile lor de comandă, depozitele lor de muniţii şi de carburanţi la 100 km de linia frontului pentru ca noi să nu le putem atinge. Aceasta face situaţia dificilă situaţia pentru ei din punct de vedere logistic, dar le permite în acelaşi timp să se pregătească să avanseze", spune Reznikov, care reafirmă faptul că se așteaptă la o ofensivă puternică a armatei ruse. 
"Toate armele occidentale nu ar avea timp să sosească înainte de aceasta, dar noi avem resurse şi rezerve" spune el.
 

×