x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operaţiune de amploare a Poliţiei belgiene în cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, martorii au auzit o explozie

Operaţiune de amploare a Poliţiei belgiene în cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, martorii au auzit o explozie

25 Mar 2016   •   15:08
Operaţiune de amploare a Poliţiei belgiene în cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, martorii au auzit o explozie

Poliţia belgiană desfăşoară o operaţiune de amploare într-o locuinţă din cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, iar o explozie a fost auzită la începutul raidului, au declarat martori pentru RTBF.

Unităţile speciale ale Poliţiei federale au intrat în clădire. Între timp, agenţi cu arme grele, dar şi mai multe camioane militare au înconjurat zona şi nu permit accesul nimănui.

La faţa locului se află unităţi de genişti, anunţă RTBF.

Operaţiune intervine după ce autorităţile au arestat şapte persoane, iar Germania alte două, în legătură cu atentatele de marţi de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi şi aproape 300 de răniţi.

Anchetatorii cred că atacurile au fost lansate de aceeaşi celulă a Statului Islamic responsabilă şi pentru atentatele de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Parchetul belgian a precizat că şase persoane au fost reţinute în cursul unor percheziţii în cartierele Schaerbeek şi Jette, precum şi în centrul capitalei belgiene.

Postul public RTBF a anunţat şi arestarea unei  a şaptea persoane, vineri dimineaţă.

Între timp, revista Der Spiegel scrie că poliţia germane a arestat doi suspecţi. Unul dintre ei a primit, cu trei minute înainte de atac, mai multe SMS-uri cu numele unuia dintre teroriştii de la metrou, urma de cuvânt “fin”, adică “sfârşit” în franceză.

Ministerul german de Interne a refuzat să comenteze informaţia.

Cotidianul belgian De Standaard a anunţat vineri că poliţia a arestat un bărbat filmat de camerele de supraveghere în aeroport, alături de cei doi kamikaze. Procurorii nu au confirmat areastarea şi nu este clar dacă acest bărbat este una dintre cele şapte persoane reţinute în cursul nopţii de joi spre vineri.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: atac terorist atac terorist bruxelles