x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OSDO: Statul Islamic îşi dă ultima suflare în estul Siriei

OSDO: Statul Islamic îşi dă ultima suflare în estul Siriei

14 Feb 2019   •   12:14
OSDO: Statul Islamic îşi dă ultima suflare în estul Siriei

Gruparea extremistă Stat Islamic "îşi dă ultima suflare" în estul Siriei, unde este ţinta unui asalt în ultimul său bastion din această zonă bogată în resurse energetice, a transmis joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit DPA. 

Sâmbătă, Forţele Democrate Siriene (SDF), miliţii kurde aliate cu SUA, au început o ofensivă pentru a elimina organizaţia jihadistă Stat Islamic din satul Baghuz, singura zonă aflată încă sub controlul jihadiştilor în provincia Deir al-Zour din estul ţării. 

Statul Islamic "îşi dă ultima suflare în zonă", iar membrii săi "se ascund acum printre civili pentru protecţie", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel-Rahman. 

"Ei sunt acum izolaţi în tabere în zona agricolă localizată în partea estică a râului Eufrat", a spus el pentru DPA. 

Un comandant al SDF, sub numele de Adnan Afrin, a declarat că ultimii membri ai grupării par hotărâţi să reziste până la capăt. 

În ultimele zile, Statul Islamic "a folosit luptători femei ca atacatori cu bombă sinucigaşi împotriva forţelor noastre care avansează, pentru a ne încetini mişcările", a afirmat Afrin. 

Forţele Democrate Siriene au fost sprijinite în avansul lor împotriva Statului Islamic de atacuri aeriene intense ale unei coaliţii conduse de SUA, conform OSDO. 

Gruparea jihadistă are în continuare un punct de sprijin în deşertul sirian la nord de oraşul Al-Sukhnah, la circa 50 de kilometri de oraşul învecinat Deir al-Zour. 

Kurzii sirieni au jucat un rol important în lupta împotriva Statului Islamic şi au eliberat cea mai mare parte din teritoriul care se afla sub controlul jihadiştilor în Siria răvăşită de război.

AGERPRES

×