x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panică în Mexic! Zeci de elevi, otrăviți în mod misterios

Panică în Mexic! Zeci de elevi, otrăviți în mod misterios

09 Oct 2022   •   22:05
Panică în Mexic! Zeci de elevi, otrăviți în mod misterios

Cel puțin 57 de elevi au fost otrăviți cu o substanță neidentificată într-o școală rurală din statul mexican Chiapas, potrivit autorităților locale.

Otrăvirea în masă a fost a treia în școlile din Chiapas raportată de presa locală în ultimele două săptămâni, speriindu-i pe elevi și stârnind indignarea părinților.

Institutul mexican de Securitate Socială a anunțat că 57 de elevi adolescenți din comunitatea rurală Bochil au ajuns la un spital local cu simptome de otrăvire. Un elev aflat într-o stare „delicată" a fost transferat la un spital din capitala statului, în timp ce ceilalți elevilor sunt stabili, a precizat institutul.

Autoritățile nu au speculat asupra unei cauze, dar presa locală îi citează pe unii părinți care cred că elevii au consumat apă sau alimente contaminate.

„Suntem indignați de aceste evenimente", au declarat liderii din Bochil, potrivit Reuters.

Procuratura a anunțat sâmbătă că a efectuat 15 examene toxicologice care au ieșit negative. Verificarea a fost făcută după ce pe rețelele de socializare au circulat informații potrivit cărora elevii au fost testați pozitiv la cocaină.

Începând cu 23 septembrie, în orașul Tapachula au mai fost două cazuri asemănătoare, care au afectat zeci de elevi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elevi otraviti mexic