x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a anunțat că are bronșită acută

Papa Francisc a anunțat că are bronșită acută

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2023   •   21:30
Papa Francisc a anunțat că are bronșită acută

Papa Francisc a anunțat joi că suferă de o formă acută și foarte infecțioasă de bronșită care l-a împiedicat să facă deplasarea la Dubai în acest weekend pentru summitul COP28 privind clima.

Papa Francisc, care împlinește 87 de ani în decembrie, a avut în ultimii ani o serie de probleme de sănătate care au implicat internări în spital. În ciuda ultimei sale afecțiuni, el continuă să lucreze și să se întâlnească cu oamenii.

„După cum puteți vedea, sunt încă în viață", a spus el în timpul unei audiențe la un seminar despre sănătate și etică, potrivit unei transcrieri de la Vatican.

„Doctorul nu m-a lăsat să merg în Dubai. Motivul este că acolo este foarte cald și treci de la căldură la aer condiționat și nu este convenabil în această situație bronșică. Slavă Domnului că nu a fost pneumonie. Este o bronșită foarte acută, infecțioasă", a mai spus Papa

Francisc a explicat că nu are febră și că nu ia antibiotice, confirmând ceea ce Vaticanul a transmis miercuri prin intermediul unui comunicat.

În timpul unei alte audiențe, joi, cu teologii, papa a spus: „Nu am avut timp să vorbesc despre asta: Rugați-vă pentru mine. Rugați-vă pentru mine, nu împotriva mea, pentru că această slujbă nu este ușoară. Vă mulțumesc".

Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin a declarat miercuri reporterilor că probabil el va conduce delegația Vaticanului la discuțiile privind clima din Dubai.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa bronsita