x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paraguay / Câţi copii are preşedintele?

Paraguay / Câţi copii are preşedintele?

22 Apr 2009   •   00:00
Paraguay / Câţi copii are preşedintele?

"Borom-bom-bom, borom-bom-bom, preşedintele Lugo nu a folosit prezervativul", strigau în cor paraguayenii la aniversarea unui an de la triumful fostului episcop Fernando Lugo în alegerile prezidenţiale. În timp ce ţara se distrează, preşedintele este copleşit de dezvăluirea unui caz de paternitate, pe vremea când era prelat, un scenariu care poate duce la apariţia şi altor copii din flori, notează ziarul Las Provincias.



Zvonurile circulau de multă vreme în Paraguay, o ţară "machistă" ale cărei date oficiale admit că din 10 copii înscrişi la registrul civil, şase sunt notaţi ca având doar mamă. Lui Fernando Lugo, în vârstă de 58 de ani, i s-au atribuit multe aventuri secrete cu femei frumoase şi foarte tinere, copii din flori şi petreceri nu tocmai religioase.

Dar prezentarea publică a unui copil de doi ani, conceput de preşedinte pe vremea când era episcop, a tulburat atât societatea cât şi biserica şi, ceea ce este mai grav, a încurajat şi alte femei să denunţe că au şi ele un mic "Fernandito" ascuns în casă, numele pe care aproape toate l-au pus progeniturilor lor din flori.

Lugo a recunoscut că este tatăl micuţului, fiul lui Viviana Carrillo, în vârstă de 27 de ani, fără a se mai supune testului ADN. "Habemus papá!", strigau amuzaţi paraguayenii la aflarea recunoaşterii oficiale. Însă nici nu începuseră bine demersurile pentru atribuirea numelui iar scandalul se stingea, că a apărut o altă femeie, Benigna Leguizamon, mama unui băiat de şase ani care pretinde că tatăl copilului ei este tot preşedintele.


Şaptesprezece copii

Paraguayenii spun acum că ADN înseamnă "Aventura lui Nando (Fernando)". De fapt, o altă femeie se pregăteşte deja să-l reclame pe preşedinte. "I se atribuie vreo 17 copii, dar nu cred că sunt chiar atâţia", speculează senatorul Miguel Carrizosa. Va trebui să se aştepte pentru a vedea dacă magnitudinea scandalului merită un proces politic pentru destituirea sa din funcţie.

Deocamdată cea afectată este imaginea publică a preşedintelui. Potrivit unui sondaj, procentul celor care îl considerau "foarte cinstit" a scăzut de la 65 la 48%. Episcopul Rogelio Livieres Plano a admis că biserica ştia de aventurile celui acum preşedinte Fernando Lugo. A dezvăluit că nunţiatura primise mai multe "denunţuri" ale unor femei lăsate însărcinate de fostul episcop. "Este un lucru cunoscut de mai mulţi ani", a spus el şi a explicat că din acest motiv - şi nu pentru decizia sa de a intra în politică - s-a acceptat reîntoarcerea lui Lugo la viaţa laică.

Guvernul a reuşit să neutralizeze primul denunţ. Preşedintele, cu reflexe rapide, a recunoscut micuţul fără să mai aştepte un proces de paternitate, ori să fie supus unui test genetic. Colaboratorii săi au sărbătorit chiar evenimentul şi au încercat să capitalizeze gestul, ca un "act de curaj şi onestitate". Al doilea scandal a căzut însă ca un trăsnet şi pare că se anunţă şi altele.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: externe