x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parchetul General al Federației Ruse a anunțat controale stricte la companiile străine care se retrag

Parchetul General al Federației Ruse a anunțat controale stricte la companiile străine care se retrag

11 Mar 2022   •   13:20
Parchetul General al Federației Ruse a anunțat controale stricte la companiile străine care se retrag

Parchetul General al Federației Ruse a dispus efectuarea de controale stricte la companiile străine care și-au suspendat activitățile în această țară, după invadarea Ucrainei, scrie AFP.

 

"Procurorii vor stabili controale stricte pentru respectare legislaţiei muncii, a condiţiilor din contractele de muncă, plăţii salariilor, executării obligaţiilor contractuale faţă de contractanţi şi faţă de Federaţia Rusă", a anunţat procurorul general.

Totodată, el a transmis că va fi "reprimată cu fermitate" orice tentativă a companiilor care părăsesc Rusia "de a nu îşi respecta în mod unilateral obligaţiile" şi promite urmărirea penală a firmelor care vor începe proceduri de intrare "fictivă sau premeditată" în faliment.

Printre cele mai cunoscute  companii care au anunțat că se retrag de pe piața din Rusia sunt Coca-Cola, H&M, McDonald's, Ikea, Shell, BP.

Președintele Vladimir Putin a spus, ieri, că este de acord  cu numirea unor administratori externi la conducerea societăților străine care părăsesc Rusia, "pentru a le transfera către cei care vor să le facă să funcţioneze".

Prin retragerea companiilor străine de pe piața rusă sute de locuri de muncă sunt amenințate. Totodată, sacnțiunile dure impuse de UE și SUA afectează sistemul financiar. Inflația a crescut iar rubla s-a depreciat puternic. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia companii straine