x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paza Palatului Buckingham, ridiculizată de doi ziarişti

Paza Palatului Buckingham, ridiculizată de doi ziarişti

24 Mai 2009   •   00:00
Paza Palatului Buckingham, ridiculizată de doi ziarişti

Un şofer al Palatului Buckingham din Londra a introdus doi ziarişti în reşedinţa reginei Marii Britanii, în schimbul a 1000 de lire sterline. Cei doi, care s-au dat drept bogaţi oameni de afaceri din Orientul Mijlociu, au intrat în palat fără să fie controlaţi sau percheziţionaţi, deşi au trecut prin faţa unui ofiţer de poliţie în uniformă care 'veghea' într-o cabină de securitate.

'Orice problemă care implică securitatea este luată foarte în serios şi vom ancheta aceste alegaţii', a afirmat un purtător de cuvânt al Palatului. 'În mod firesc, suntem preocupaţi de problemele ridicate în acest articol şi suntem în contact cu responsabilii palatului pentru a studia măsurile de securitate', a afirmat şi Scotland Yard-ul într-un comunicat, preluat de News of the World.

În afară de Bentley-ul utilizat pentru deplasări oficiale, şi în care ziariştii nu au ratat ocazia să se fotografieze, şoferul le-a arătat maşina personală a reginei, un Daimler V8, precum şi Bentley-ul verde al prinţesei Anne.

Presa britanică a testat de mai multe ori în ultimii ani securitatea Palatului Buckingham. În 2003, un ziarist de la cotidianul Daily Mirror a reuşit să se angajeze ca valet la Buckingham Palace, falsificând nişte scrisori de referinţă şi a putut ajunge până la masa pentru micul dejun al reginei, precum şi în camera în care urmau să fie găzduiţi preşedintele de atunci al SUA, George W. Bush, şi soţia sa, aflaţi într-o vizită de stat.

Agerpres

×
Subiecte în articol: externe