x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pelerinaj romanesc la Ronald Reagan

Pelerinaj romanesc la Ronald Reagan

09 Iun 2004   •   00:00

Mii de oameni, printre care si romani, au asteptat ore intregi in picioare pentru a trece prin fata cosciugului unde este depus fostul presedinte american Ronald Reagan.

ANA ILIE

Rand pe rand, 60.000 de simpatizanti veniti din toate colturile Americii au intrat ieri in biblioteca pentru a-si lua la revedere de la marele lider. Cativa dintre acestia erau imbracati in culorile steagului american, alb rosu si albastru, altii purtau uniforma militara, unii erau in scaune cu rotile sau in carje.

LA CAPATAI. Printre ei, si romani. Un concetatean de-al nostru a venit sa-i multumeasca lui Reagan ca i-a salvat tara de sub comunism, scrie cotidianul Los Angeles Times. Un alt roman, Liviu Tomuta, in varsta de 59 de ani, si-a luat liber de la serviciu, si-a urcat sotia si copiii in masina si a condus sase ore pentru a-l omagia pe omul care a distrus comunismul sovietic. "Sunt trist pentru ca un mare lider a murit. El s-a opus imperiului raului", a spus Liviu.

PRIETENII. A venit si Arnold Schwarzenegger, fostul actor hollywoodian a carui ascensiune in functia de guvernator al Californiei a fost asemanata deseori cu cea a lui Reagan. Se indreapta spre America, pentru a participa la funeraliile de vineri, oponentul lui Reagan din timpul Razboiului Rece, fostul presedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, si prietena liderului american, Margaret Thatcher. La Bucuresti, presedintele Iliescu a semnat in cartea de condoleante deschisa de Ambasada SUA.

ULTIMA PRIVIRE. Fosta Prima Doamna a Americii, Nancy Reagan, a vegheat permanent la capataiul sotului sau, marea sa dragoste, indoliata si inlacrimata. Fata lui Reagan, Patti Davis, a povestit cum acesta, in plina coma de cateva zile, si-a adunat puterile pentru a-si deschide ochii si a-si privi pentru ultima data sotia, inainte de a-si da ultima suflare. Reagan suferea de multi ani de maladia Alzheimer si nu mai recunostea pe nimeni.

×
Subiecte în articol: externe reagan