x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 200 de morţi, bilanţ sumbru în Mogadiscio

Peste 200 de morţi, bilanţ sumbru în Mogadiscio

25 Mai 2009   •   00:00

Cel puţin 208 persoane, în marea lor majoritate civili, au fost ucise la Mogadiscio, iar alte 700 au fost rănite de la lansarea la 7 mai a unei ofensive de către insurgenţii islamişti, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul somalez pentru probleme umanitare, informează AFP.



La data de 7 mai, insurgenţii islamişti au lansat o ofensivă fără precedent, condusă de miliţiile Hezb al-Islamiya ale liderului radical islamist Hassan Dahir Aweys, pentru a-l îndepărta de la putere pe preşedintele Sharif Sheikh Ahmed, un islamist moderat, ales în luna ianuarie în fruntea statului somalez. "Avem date care indică faptul că 208 persoane au murit şi peste 700 sau fost rănite  80% dintre morţi şi răniţi sunt civili prinşi în schimburile de focuri", a declarat duminică seară Mohamoud Ibrahim.


Aproximativ 57.000 de locuitori din Mogadiscio au fost nevoiţi să-şi părăsească casele şi să se refugieze din cauza violenţelor, conform unui nou bilanţ dat publicităţii duminică de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

×
Subiecte în articol: externe