x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 50.000 de ucraineni au fugit din țară, a anunțat Agenția Națiunilor Unite pentru refugiați

Peste 50.000 de ucraineni au fugit din țară, a anunțat Agenția Națiunilor Unite pentru refugiați

25 Feb 2022   •   19:29
Peste 50.000 de ucraineni au fugit din țară, a anunțat Agenția Națiunilor Unite pentru refugiați
Sursa foto: Hepta

Peste 50.000 de refugiați ucraineni au părăsit țara în mai puțin de 48 de ore, potrivit Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi, care a spus că majoritatea au plecat în Polonia și Moldova.

„Peste 50.000 de refugiați ucraineni au fugit din țara lor în mai puțin de 48 de ore – majoritatea în Polonia și Moldova – și mulți alții se îndreaptă către granițele acesteia”, a spus Grandi într-un tweet. „Mulțumiri din suflet guvernelor și oamenilor din țările care își mențin granițele deschise și primesc refugiați.”

Agenția Națiunilor Unite pentru refugiați a estimat joi că zeci de mii de persoane vor fi strămutate pe măsură ce Rusia invadează Ucraina. Agenția își intensifică operațiunile și capacitatea în Ucraina și în țările vecine, pe măsură ce oamenii încep să fugă.

 

 

Uniunea Europeană îi va primi pe toţi cei care fug de violența dezlănțuită de Rusia în Ucraina, a anunțat vineri şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock. "Trebuie să facem totul pentru a-i accepta fără întârziere pe cei care fug de bombe și de tancuri”, a declarat şefa diplomaţiei germane înaintea unei întâlniri cu omologii săi europeni, la Bruxelles.

 Potrivit ultimelor informații, 19.000 de persoane din Ucraina au intrat în Romania de la începerea agresiunii militare, 11.000 au rămas pe teritoriul țării, iar 40 au cerut statutul de refugiat

 

×
Subiecte în articol: Ucraina