x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

25 Apr 2018   •   18:55
Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

Inventatorul danez Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea și violarea jurnalistei suedeze Kim Wall, pe submarinul său, în luna august a anului trecut, scrie The Guardian.

Judecătoarea, Anette Burko, l-a găsit vinovat pe Peter Madsen, în vârstă de 47 de ani, pentru crimă cu premeditare, hărțuire sexuală gravă și dezmembrarea unui corp.

„Aceasta este o hărțuire sexuală cinică și plănuită, de natură particular brutală, asupra unei femei oarecare, ce, prin natura muncii sale jurnalistice, a acceptat invitația de a naviga pe submarinul acuzatului”, a spus Burko, explicând sentința, acordată rar în Danemarca.

Părinții lui Wall, Ingrid și Joachim Wall, care au urmărit mare parte din proces în sala de judecată, nu au fost prezenți la verdict. Mai multe scaune rezervate familiei au fost ocupate de prietenii și rudele jurnalistei asasinate.

Kim Wall avea vârsta de 30 de ani când a fost omorâtă. Jurnalista scria pentru Time, New York Times și pentru The Guardian, printre altele. Iubitul acesteia a spus în fața Tribunalului că jurnalista era „incredibil de ambițioasă” și „uimitor de curioasă”.

 

×