x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Phenianul amenință cu RĂZBOI TOTAL! SUA trebuie să știe că putem iniția atacuri de răspuns la acțiunile lor provocatoare"

Phenianul amenință cu RĂZBOI TOTAL! SUA trebuie să știe că putem iniția atacuri de răspuns la acțiunile lor provocatoare"

12 Oct 2013   •   12:48
Phenianul amenință cu RĂZBOI TOTAL! SUA trebuie să știe că putem iniția atacuri de răspuns la acțiunile lor provocatoare"

Consiliul Suprem de Apărare al Coreii de Nord le-a cerut SUA să pună capăt exercițiilor militare maritime pe care le desfășoară împreună cu Japonia și Coreea de Sud în zona Peninsulei Coreene, anunță un comunicat dat publicității de agenția oficială de presă nord-coreeană, potrivit Interfax, citată de Agerpres.

"SUA trebuie să conștientizeze că am putea să inițiem atacuri de răspuns la acțiunile lor provocatoare, acțiuni care ar putea duce la un război total pentru adevăr și la o confruntare hotărâtoare cu SUA", se spune în comunicat.

Coreea de Nord califică manevrele militare drept "șantaj nuclear" și îndeamnă SUA să renunțe la "politica de ostilitate", dacă își doresc pace în Peninsula Coreeană și pe teritoriul lor.

Interfax precizează că joi au început manevre militare maritime ale forțelor armate americane, sud-coreene și nipone în apropiere de coasta sudică a Peninsulei Coreene.

×