x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Phenianul ameninţă din nou Coreea de Sud după manifestările de la Seul

Phenianul ameninţă din nou Coreea de Sud după manifestările de la Seul

16 Apr 2013   •   09:00
Phenianul ameninţă din nou Coreea de Sud după manifestările de la Seul

Coreea de Sud a calificat drept regretabil ultimatumul lansat marţi de Phenian, care ameninţă să o atace dacă nu-şi cere scuze pentru manifestaţiile ostile regimului său, relatează AFP.

'Este regretabil că Nordul se irită pentru informaţii apărute în presă' şi se serveşte de aceasta pentru a 'lansa ameninţări împotriva noastră', a declarat în faţa jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării sud-coreean, Kim Min-Seok.

'Vom aplica represalii severe şi hotărâte în cazul provocărilor orchestrate, oricare le-ar fi motivele', a adăugat el.

Circa 40 de manifestanţi au incendiat - la Seul, luni, data împlinirii a 101 ani de la naşterea fondatorului Coreei de Nord şi bunic al conducătorului actual nord-coreean - portrete ale lui Kim Il-Sung, Kim Jong-Il şi Kim Jong-Un.

Calificând aceste acţiuni drept 'monstruoase' şi 'de trei ori blestemate', comandamentul suprem al armatei nord-coreene a avertizat marţi că 'acţiunea sa de represalii va începe fără niciun avertisment, începând de acum, atât timp cât aceste acţiuni criminale care lezează demnitatea comandantului suprem al Coreei de Nord vor vontinua la Seul'.

În pofida ameninţărilor, analiştii subliniază că Phenianul pare dispus la dialog.

'Accentul se pune în prezent pe condiţiile de reluare a dialogului şi aceasta merită să fie reţinut', nota marţi Kim Yong-Hyun, expert în problemele Coreei de Nord la Universitatea Dongguk din Seul.

×
Subiecte în articol: coreea de nord coreea de sud amenintari