x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măgari cu urechi reflectorizante. Măsura va fi implementată în Botswana

Măgari cu urechi reflectorizante. Măsura va fi implementată în Botswana

30 Noi 2012   •   15:13
Măgari cu urechi reflectorizante. Măsura va fi implementată în Botswana
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un prim lot de 500 de măgari din Botswana vor primi plăcuțe reflectorizante care le vor fi montate pe urechi, în încercarea de a se micșora numărul de accidente care au loc noaptea, pe drumurile rurale din această țară.

10% dintre toate accidentele din nordul Botswanei sunt cauzate de animalele domestice lăsate libere pe timp de noapte, pe care șoferii nu pot să le vadă atunci când circulă.

Societatea pentru Protecția Animalelor din Străinătate, un ONG din Anglia care vrea să se implice în problemă, și-a luat angajamentul de a monta plăcuțele reflectorizante pe urechiile măgarilor.

"Oamenii care dețin măgari de povară sunt cei mai săraci din Botswana și nu își permit să-i hrănească, așa că, pe timp de noapte, îi lasă liberi să pască. Acest obicei nu poate fi schimbat, însă face animalele vulnerabile la accidente. Sperăm ca prin această soluție simplă să diminuăm numărul de accidente cauzate de aceste animale”, a declarat veterinarul Laura Higham, care face parte din ONG.

Organizația speră să adopte acest program și în alte părți ale țării, intenționând ca, într-un final, montarea de plăcuțe reflectorizante pe urechiile măgarilor să devină o obligație legală a deținătorilor de animale.

”În nordul Botswanei există cam de un măgar la fiecare două persoane. Până acum nu puteam face altceva decât să eutanasiem animalele care supraviețuiau accidentelor. Sperăm ca această măsură să prevină accidentele și să salvăm nu doar viețile măgarilor, dar și pe cele ale șoferilor”, a declarat și Ally Lamb, președinta Societății pentru Protecția Animalelor din Străinătate. 

×
Subiecte în articol: magari placute reflectorizante botswana