x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polițiștii care bat elevi pro-palestinieni stârnesc indignare în Italia

Polițiștii care bat elevi pro-palestinieni stârnesc indignare în Italia

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2024   •   20:20
Polițiștii care bat elevi pro-palestinieni stârnesc indignare în Italia

Imaginile cu polițiști bătând elevi pro-palestinieni au stârnit indignare în Italia, opoziția cerând ca ministrul de interne să se adreseze parlamentului italian în legătură cu acest episod, relatează Reuters.

Marșurile studențești au fost blocate de poliție în orașele toscane Florența și Pisa, iar imaginile cu ofițeri care își folosesc cu putere bastoanele asupra unor protestatari de vârstă școlară din Pisa au stârnit indignare pe rețelele de socializare și din partea politicienilor.

Videoclipurile arată cum elevii, care păreau să protesteze pașnic, se retrăgeau sub o ploaie de lovituri din partea forțelor de ordine care purtau căști de protecție și echipament complet de revoltă.

„Așa vă bateți proprii copii?”, se aude o tânără strigând.

Poliția din Pisa nu a făcut comentarii.

Elly Schlein, liderul Partidului Democrat de centru-stânga, a postat pe Facebook un videoclip cu scenele „inacceptabile” ale „studenților prinși pe o alee, încărcați și bătuți de poliție”.

Ea a declarat că guvernul de dreapta al Giorgiei Meloni, care a venit la putere în 2022 promițând să ia măsuri drastice împotriva imigrației ilegale și să promoveze legea și ordinea publică, creează un „climat de represiune” în țară.

Nu a existat niciun comentariu din partea guvernului cu privire la comportamentul poliției.

Enzo Letizia, șeful ANFP, un sindicat al poliției, a declarat că protestele studențești sunt adesea infiltrate de „instigatori experți” și că nu ar trebui să se facă judecăți până când nu se va desfășura o anchetă privind incidentele.

Profesorii de la liceul Russoli din Pisa, care se află în apropierea străzii pe care a avut loc marșul și la care au participat unii dintre elevii implicați, s-au declarat „stupefiați” de tratamentul aplicat protestatarilor, dintre care majoritatea erau minori.

„Am găsit băieți și fete din clasele noastre tremurând și șocați... de bătăile primite”, au spus profesorii, cerând ca cineva să fie tras la răspundere pentru „ziua rușinoasă”.

Fostul premier Giuseppe Conte, liderul Mișcării 5 Stele, de stânga, a declarat că imaginile sunt „îngrijorătoare” și „nu sunt demne de țara noastră”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: italia bataie elevi