x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Porsche vrea să-și majoreze participația la Rimac Automobili

UPDATE Porsche vrea să-și majoreze participația la Rimac Automobili

08 Mar 2021   •   12:44
UPDATE Porsche vrea să-și majoreze participația la Rimac Automobili
Sursa foto: Hepta

Producătorul auto Porsche AG, divizie a grupului Volkswagen, vrea să-și majoreze participaţia la Rimac Automobili, de la 15% la 24%, scrie Reuters.

"Investiţiile noastre la Rimac s-au dovedit a fi absolut corecte. Compania s-a dezvoltat foarte bine din punct de vedere tehnologic. Ne-am extins cooperarea pas cu pas", a declarat directorul financiar Porsche, Lutz Meschke.

În 2018, Porsche a cumpărat 10% din Rimac, pentru  ca un an mai târziu să ajungă la 15%. Acum, constructorul german vrea să ajungă la 24% din compania croată, prin investirea a 70 de milioane de euro în Rimac. 

Societatea are sediul lânăg Zagreb, a fost înființată în 2009 și este evaluată la 795 de milioane de euro. Și-a dezvoltat echipe de ingineri și furnizează componente high-tech pentru vehicule electrice. Rimac colaborează și cu alţi producători auto, precum Hyundai, Kia şi Aston Martin.

Totodată, experții spun că această tranzacție ar putea duce la vânzarea de către Volkswagen a automobilelor de lux Bugatti către Rimac.

Bugatti se află în dfucultate din cauza reducerii drastice a vânzărilor în 2020, când a reușit să livreze doar 80 de autovehicule. Prețul unuia este de până la 5,8 miloane de dolari. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Producătorul de mașini de lux Porsche vrea să-și majoreze participația la Rimac Automobili până la circa 50%, ca urmare a unei runde de finanțare lansată de companie și în urma căreia constructorul de automobile electrice speră să obțină 150 de milioane de euro, potrivit proprietarului societății croate, Mate Rimac, scrie Reuters.

În urma tranzacției, s-ar putea ca brandul Bugatti, care aparține tot grupului Volkswagen, ca și Porsche, să fie transferat către Rimac. Aceasta a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina.
"Super-maşinile au o piaţă limitată, iar piaţa pentru componente este mult mai mare. De aceea planificăm să ne extindem compania", a declarat Mate Rimac.

Totodată, vor fi făcute angajări, ajungând de la 1.000 de salariați, în prezent, la virca 2.500 de lucrători în 2023.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, camioanele MAN şi Scania. 

×
Subiecte în articol: porche Volkswagen rimac