x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul ceh va merge în Moldova

Premierul ceh va merge în Moldova

de Marina Constantinoiu    |    15 Apr 2009   •   00:00

Premierul ceh, Mirek Topolanek, se va deplasa în Republica Moldova miercurea viitoare, în cadrul primei vizite a unui reprezentant al Uniunii Europene la acest nivel de la declanşarea manifestaţiilor de protest de marţea trecută, a declarat preşedinţia cehă a UE într-un comunicat preluat de France Presse.



A VORBIT CU VORONIN. Această vizită a fost decisă în cadrul unei convorbiri telefonice purtate de Topolanek cu preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a precizat preşedinţia UE. Anterior, reprezentanţii UE au cerut tuturor părţilor să "evite folosirea forţei", să "angajeze dialogul într-un spirit constructiv" şi să respecte "libertăţile fundamentale" în Moldova.

MISIUNE DE INFORMARE UE. În prezent se poartă discuţii cu Guvernul moldovean privind trimiterea unei eventuale misiuni de informare a UE în legătură cu evenimentele de săptămâna trecută din această ţară, a precizat Bruxelles-ul, potrivit AFP.

Preşedinţia cehă a UE este în prezent afectată din cauza demisiei lui Topolanek şi a Guvernului său, dar avea prevăzută organizarea, la 7 mai, la Praga, a unui summit care să-i reunească pe toţi liderii UE şi pe liderii din şase foste republici sovietice, printre care şi Moldova. UE intenţionează să-şi întărească ajutorul acordat acestor ţări (în afara Moldovei, pe listă se află Ucraina, Belarus, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan) pentru a accelera stabilizarea acetora.

×
Subiecte în articol: externe