x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul grec exclude organizarea de alegeri anticipate după demisia minstrului de externe

Premierul grec exclude organizarea de alegeri anticipate după demisia minstrului de externe

19 Oct 2018   •   17:32
Premierul grec exclude organizarea de alegeri anticipate după demisia minstrului de externe

Premierul grec Alexis Tsipras a exclus vineri organizarea de alegeri anticipate ca urmare a demisiei ministrului de externe Nikos Kotzias, afirmând că administraţia sa dispune încă de sprijinul majorităţii parlamentare, relatează Reuters. 

Şeful diplomaţiei elene Nikos Kotzias şi-a prezentat miercuri demisia în mod neaşteptat după o dispută în guvernul de coaliţie condus de Alexis Tsipras în legătură cu acordul recent cu Skopje privind redenumirea statului Macedonia. 

Premierul elen le-a spus jurnaliştilor la Bruxelles ca va prelua portofoliul afacerilor externe până când procesul pentru aprobarea acordului, care prevede redenumirea statului Macedonia în 'Republica Macedonia de Nord', se va încheia cu succes. 

Kotzias, care a fost principalul negociator al Greciei în discuţiile care au condus la semnarea în iunie a acordului cu Skopje, a demisionat după o dispută cu ministrul apărării Panos Kammenos în legătură cu redenumirea Macedoniei. 

Alexis Tsipras a afirmat că guvernul său "se bucură încă de sprijinul deplin şi absolut al majorităţii parlamentare". 

Administraţia sa este susţinută de 153 de parlamentari în legislativul cu 300 de locuri, inclusiv de mica formaţiune de dreapta Grecii Independenţi condusă de Kammenos, care se opune vehement acordului cu Macedonia. 

Syriza, partidul stângii radicale al lui Alexis Tsipras, nu se mai bucură de popularitate în sondajele de opinie pentru alegerile legislative de anul viitor.

AGERPRES

×